Ai fost în Corfu ?

Nu ştiu câţi dintre voi  aţi fost în vacanţă în Corfu ,însă eu mi-aş dori tare mult. Am fost acum vreo 3 ani în Halkidiki şi am fost foarte încântată.Mi-a plăcut  foarte mult în primul rând pentru că a fost prima ieşire din ţară şi în al doilea rând pentru frumuseţile  şi istoria Greciei.
Corfu nu se lasă cu nimic mai prejos faţă de Halkidiki. Pentru cei care nu ştiu, Corfu se află pe coasta vestică a Greciei, în nordul Mării Ionice. Mulţi însă nu ştiu că aceasta insulă, are o suprafaţă de aproximativ 600 de kilometri pătraţi şi că ea  este mai aproape de Albania (la doar doi kilometri distanţă) decât de coasta Greciei.

În Corfu se găsesc peste 30 de staţiuni turistice capabile să satisfacă orice pretenţie. Diversitatea  este marele atu al insulei. Munţii împăduriţi coboară direct în marea limpede de un azuriu superb, plajele  sunt acoperite cu nisip fin  sau pietricele.  Multe dintre ele, sunt sălbatice ceea ce le face şi mai deosebite. Insă  în staţiunile dezvoltate luxul şi bunul-gust domneşte peste tot.
În Corfu găseşti tot ce vrei de la muzee,situri-arheologice,restaurante până la legende şi tradiţii foarte interesante şi frumoase.

Insula Corfu are o istorie colorată. Grecii, romanii, veneţienii şi francezii au ocupat pe rând acest colţ de paradis, marcandu-şi teritoriul în stilul specific. Miturile şi legendele insulei includ personaje precum Hercule şi Ulise, iar Corfu se pare ca l-ar fi găzduit o perioadă şi pe Homer. Nu întâmplător capitala insulei se afla pe lista Patrimoniului Mondial al UNESCO.

În partea de nord-est a insulei Corfu se află oraşele: Acharavi, Roda, Nea Peritheia, Palaia Peritheia, Loutses, Lafki, Episkepsi, Klimatia, Sfakera, Nymphes, Ipsos, Kassiopi, Petalia, Strinilas, precum şi urmatoarele atracţii turistice: laguna Antinioti, grota Loutses, băile romane din Acharavi şi Muntele Pantokrator. În nord-vest sunt localităţile Sidari, Paleokastritsa, Arillas şi castelul Aggelokastro.

În centrul insulei Corfu sunt oraşele Corfu, Agios Gordios, Pelekas, Sinarades, Vatos, Giannades, Agios Giannis, Kombitsi, Afra, Kanakades, Kokkini si Marmaro, precum şi atracţiile turistice ale oraşului Corfu, podgoria Triklino, observatorul Pelekas - Kaiser, Muzeul Folcloric din Sinarades. În sudul insulei se regăsesc aşezările Moraitika, Messonghi, Kavos si Agios Mattheos


Daca v-am făcut poftă de o  excursie în Corfu şi nu ştiti exact ce aţi putea vizita,atunci hai să vă dau şi câteva idei. Vă  ziceam mai sus despre :




Peşterile Grava in Louetses
Aceste  peşteri sunt foarte interesante atât pentru oamenii de ştiinţă cât şi pentru turiştii de rând. Aici se pot observa fauna şi flora zonei .Intrarea în peşteră se face printr-o zonă incredibil de frumoasă.Tot aici se pot observa stalagmitele si stalacitele.

Băile romane din Acharavi

Se crede că aceste băi  romane din Acharavi au facut parte dintr-un complex mai mare, situat in nord-vestul insulei Corfu. Mare parte din monument a fost distrusă în timpul construcţiei unui drum, iar sectiunea ramasă intactă a fost descoperită în 1985 .Zona a fost cumpărată de către Serviciul Arheologic şi poate fi vizitată de turişti.

Laguna Antiniot

 Laguna Antinioti întotdeauna a îmbogatit zona de nord a insulei, fiind o rezervaţie bogată de 
animale şi păsări, care işi găsesc adăpost in pădurea din apropiere. Este o zonă liniştită, un loc special pentru plimbări printre eucalipţi şi pini, de-a lungul falezei cu briza sărată a mării.

Muntele Pantokrator 
Muntele Pantokrator este cel mai înalt din Corfu,acesta  oferă o vedere a insulei incomparabilă, care te lasă fără răsuflare. Căţărarea pe acest munte este  o experienţă minunată pentru împătimiţii muntelui, iar pentru cei care doresc să se plimbe în natură, este un adevarat paradis. Printre secretele muntelui este şi Fantana Nimfelor din Nymphes.

Satul Nymphes 

Conform tradiţiei, marele sat Nymphes, a fost numit astfel dupa nimfele antice, care foloseau băile romane primăvara; acest sat întră în bogăţiile insulei. Nymphes este unul din cele mai mari sate din Municipiul Thinali, cu case solide şi imense.

Plaja Almyros 

Plaja Almyros, situată în partea de nord a insulei, este un loc unic ce oferă frumuseţi ale naturii. Briza mării Adriatice ajunge pe coasta insulei şi crează din nisip minunate monumente. Malul este protejat de Ministerul Culturii.


Acestea sunt doar câteva dintre obiectivele ce se pot vizita în minunatul Corfu.După cum ziceam am avut ocazia să vizitez Grecia şi stiu cam ce minunăţii poate oferii.Nu le stiu pe toate însă tare mi-ar mai plăcea să am această bucurie.

Chiar daca insula nu este foarte scumpa, obiectivele turistice sunt numeroase astfel incat un buget generos este bine venit.
Daca v-am făcut poftă de mare şi soare şi v-am deschis apetitul pentru această superba insulă ,vreau să vă zic că cei de la  Agenţia de turism Paralela 45 câteva oferte pentru Charter Corfu foarte avantajoase .trebuie doar să intraţi şi să vă rezervaţi sejurul potrivit pentru nevoile voastre.



Articol scris pentru Spring SuperBlog 2013 .