Dormitorul visurilor mele

Mereu mi-am dorit sa am o casa doar a mea.. nu una mare nu are rost atata risipa...Vreo 3-4 camere ,bucatarie ,hol,baie ,debara. O casa nici prea mare, nici prea mica..dar primitoare ,calda..cu 2 dormitoare mari ,unde sa ma pot odihni intr-un pat moale si relaxant ....Dar oare cine nu isi doreste asa ceva...?
Visez mereu cu ochi deschisi cum ar arata doritoarele .Un pat gigant pe mijloc cu o Lenjerie de pat  frumoasa....Sau chiar mai multe ...nu m-am putut hotara pe care as alege-o.am gasit un magazin online care vinde cateva frumuseti .Voi ce ma sfatuiti ?


Lenjerie  lux satin Tac Arma
 Lenjerie de pat ranforce Gokay
 Lenjerie de pat ranforce Issimo Caren

Lenjerie de pat satin Tac Africa
 Lenjerie de pat percale Tac Blanca
Lenjerie de pat creton Clasy Tutku


Sunt superbe .. si mai sunt multe modele de   lenjerii  dar ar trebuii sa ma insir aici pana maine :)Voi va puteti decide ?Tesaturile cele mai intalnite in cazul lenjeriilor de pat sunt: satin, jaquard sau damasc, ranforce, percale si creton.
Poate de satin ,damasc ati mai auzit ..dar despre jaquard ,ranforce,percale si creton ati auzit ?

"Termenul de Jaqard vine de la razboiul de tesut mecanic, inventat de Joseph Marie Jacquard, pus pentru prima data in functiune in 1801, care simplifica procesul de fabricatie a textilelor cu modele complexe, cum ar fi brocartul si damascul si este utilizat ca denumire generica a tesaturilor care prezinta un model complex realizat in tesatura.
Aceste tesaturi sunt fabricate pe un razboi de tesut cu control individual al fiecarui fir de urzeala. Astfel pot fi realizate tesaturi de aproape orice tip sau complexitate. Brocartul si damascul sunt tipuri de tesaturi tesute jacquard. 
 
Percale este un tip de tesatura neteda si stransa, cu un numar mare de fire pe centimetru patrat, cu nervuri in cruce, care ofera de obicei un fir de suprafata. Este realizata din fibre de bumbac pieptanate, din acest motiv este mai placuta la atingere. Intretinuta corespunzator este o tesatura rezistanta in timp, usor de intretinut.
  
Ranforce este un tip de tesatura din bumbac realizata din fibre nepieptanate, cu un numar mai mic de fire in tesatura. Procesul de tesere presupune un fir de urzeala (fir vertical) pentru fiecare fir de batatura, cu varianta de 2 fire de urzeala pentru un fir de batatura. Numarul de fire pe centimetru patrat este intre 55-70. Datorita acestor caracteristici nu este o tesatura la fel de fina ca si satinul sau percale-ul.


Creton este una dintre cele mai ieftine tipuri de tesatura de bumbac nepieptanat, cu fibre scurte si fire mai groase. Ca si tip de tesatura seamana cu tesatura ranforce, dar numarul de fire pe centimetru patrat este mai mic (42-48 fire/cm2), din aceasta cauza rezistenta la contractie este mai mica decat in cazul tesaturilor tip ranforce (sansele sa intre la apa sunt mult mai mari). De asemenea este o tesatura mai grea si mai aspra decat tesatura ranforce."

Stiati toate treburile astea ?Despre fiecare tip de tesatura in parte ?De acum voi fi mai atenta cand imi cumpar o lenjerie de pat .
Din cate am citit pe site  ,am inteles ca  datorita rezistentei si calitatii ridicate a tesaturii si imprimarii,lenjeriile pot fi folosite o perioada lunga de timp fara a-si modifica culorile sau caracteristicile, in conditiile respectarii instructiunilor de utilizare si intretinere.In concluzie, atunci cand alegeti o lenjerie de pat, trebuie sa tineti cont de tesatura, material si nu in ultimul rand de bugetul pe care doriti sa-l alocati. Tineti cont ca, in general, cu cat tesatura din care este fabricata lenjeria de pat este mai complexa si mai densa, cu atat pretul este mai mare. Deci dupa parerea mea... daca as avea casa visurilor mele ...cu dormitorul aferent mi-as cumpara
1-2 -3 /-10 lenjerii de acest fel , as stii ca dau un ban dar le voi folosi ani buni ... fara sa se degradeze,o investitie foarte buna.

Pe langa superbele lenjerii de pat, mi-ar trebui si cateva cuverturi de pat  ,avand un pat imens cu o lenjerie frumoasa...ii trebuie si o cuvertura frumoasa ,in asorteu , nu ?Sunt sigura ca prietenele mele m-ar invidia si si-ar dorii si ele ..asa ceva..





Ei ce ziceti ,voi m-ati invidia ???
Eu zic ca nu trebuie ...daca aveti un pat frumos pe mijloc ...va puteti achizitiona singure o lenjerie de pat deosebita la un pret rezonabil de pe site-ul www.asternuturisiprosoape.ro .
Nu trebuie sa invidiati pe nimeni , nu trebuie sa suspinati dupa nimic.... bani sa aveti si visul se poate indeplinii.Eu una nu stiu daca voi avea vreo data dormitorul mult visat , insa o lenjerie din cele prezentate mai sus ,fac eu cumva si tot imi iau una,sunt prea superbe .Nu pot rezista tentatiei :D Daca voi avea o asemenea lenjerie , cu siguranta patul meu se va transforma .dn patul meu obisnuit in unul de printese ...asa cum broscoiul se trasnforma in print dupa sarut :)
Astea fiind zise , eu ma bag in pat ..cu gandul la dormitorul meu ,mult visat.

Etichete: