Bolile copilariei

 Pentru ca si eu am un copilas de 2 ani si 4 luni ...deja ma gandesc cu stupoare cand va veni vremea bolilor copilariei ..Vazusem o mamica zilele trecute pe facebook zicea ca fetita ei luase una din boli ( nu mai tin minte care:D) de la gradinita.Foarte informata nu am fost  ...asa ca am dat un search pe google si m-am informat cat de cat .
Intre varsta de trei si sase ani, copiii sunt expusi asa-numitelor boli ale copilariei, printre care cele mai frecvente sunt rujeola, varicela si oreionul. Cum trebuie sa reactionati in cazul imbolnavirii, ce puteti face pentru a evita contractarea bolilor, care sunt simptomele si cat de repede dispar, hai sa aflam impreuna  in continuare:



Rujeola

Vaccinul ROR (rujeoala, oreion, rubeola) poate fi efectuat la 15 luni, cu un rapel care se face in intervalul dintre 4-7 ani. Dar daca nu ati apucat inca sa faceti vaccinul si bebe a contractat boala, iata ce simptome trebuie sa urmariti. Bebe are febra, prezinta secretii nazale, ochisorii ii curg si are tuse seaca. De asemenena, copilul poate refuza mancarea.
Puteti observa, in interiorul obrajilor, niste mici bubite de culoare alba, care dispar atunci cand pe fata, apoi pe restul corpului, apar niste mici puncte de un rosu inchis.
In principiu, rujeola este benigna si nu necesita tratament specific (cu exceptia interdictiei de a face baie si de a iesi afara), dar se pot declansa si probleme mai severe: otita, afectiuni bronho-pulmonare, chiar encefalita. In cazul unor complicatii si a unei raspandiri a infectiei, se pot prescrie antibiotice. 

Varicela

Varicela apare, in general, intre doi si zece ani. Varicela se transmite prin saliva (tuse, stranut), ca si prin leziuni veziculare. Mici bubite rosii si spatiate apar in pusee pe intreg corpul, cateodata chiar si in gurita, apoi se transforma in vezicule. Acestea sunt insotite de mancarimi intense. Varicela este foarte contagioasa in perioada cuprinsa intre ziua anterioara aparitiei bubitelor si a opta zi de boala. In general, este o afectiune benigna, dar scarpinarea bubitelor poate antrena infectarea veziculelor si generarea unor cicatrice permanente. 
Impiedicati cu orice pret scarpinarea si dezinfectati pielea copilului in fiecare zi. Oferiti-i un antihistaminic administrat pe cale orala si utilizati mixtura mentolata pentru a calma mancarimea.

Oreionul

Oreionul se raspandeste prin saliva si se manifesta prin dureri de cap si de gat, insotite de o febra moderata. Copilul are dificultati in a mesteca si inghiti. De asemenea, se constata o inflamare a glandelor salivare si gatul celui mic pare umflat. Ca si varicela, oreionul este inofensiv la copii, dar poate prezenta o gravitate extrema atunci cand se manifesta la adulti. Daca cel mic are oreion, incercati sa-i scadeti ferbra cu ajutorul paracetamolului si, pentru a-i usura durerea resimtita la mestecare si inghitire, preparati-i supe si sucuri a caror ingerare nu necesita eforturi deosebite. Compresele calde ii pot calma inflamatiile.
Copilul trebuie sa se odihneasca la pat pana cand febra incepe sa scada.


Copilasi vostrii au facut vre-o una din aceste boli ?Aveti ceva sfaturi in plus si pentru mine ??


Etichete: