Cum sa iti vopsesti parul natural


 


Majoritatea femeilor se vopsesc: din plictiseala,(cum fac si eu de multe ori :D ) dintr-un capriciu al modei, din dorinta de a schimba ceva sau pentru a-si ascunde firele carunte care tradeaza varsta. Exista, insa, si femei care nu vor sa se vopseasca pentru ca resping ideea de a folosi produse chimice. Ele isi doresc, insa, sa-si recapete stralucirea naturala a parului.
Eu am invatat  cateva trucuri de la mama si bunica, de vopsit fara aceste substante chimice si astazi vreau sa le impartasesc cu voi.E adevarat nu le-am folosit niciodata si asta din comoditate poate ,sau ne avand in momentul acela produsul necesar.Pe bunica am vazut-o de multe ori vopsita cu frunze de nuc.Ea avand 70 si ceva de ani ;))si parul alb va dati seama nu a mai iesit parul negru dar a iesit un saten inchis..am fost uimita.




Vopsirea parului cu frunze de nuc

Frunze de nuc – pentru parul negru, brunet sau pentru parul carunt,
care a fost “candva” inchis la culoare.
Fierbi trei linguri de frunze de nuc in 1,5l de apa, timp de 10-15 minute. Dupa spalare, clatesti parul cu acest decoct cald. Frunzele de nuc contin uleiuri volatile, vitamina C, minerale, taninuri, flavonoide - substante care au actiune antiseptica, emolienta si regeneratoare asupra parului. De aceea, decoctul din frunze de nuc este recomandat pentru intarirea firului de par, pentru prevenirea caderii parului. Datorita proprietatilor astringente, frunzele sunt recomandate persoanelor cu par gras.

Vopsirea parului cu cafea 

Cafeaua -pentru păr negru

 În cazul în care vrei o culoare mai închisă, apropiată de negru, foloseşte cafea foarte concentrată. Părul spălat şi clătit se îmbibă bine cu cafea, se stoarce, se aşteaptă 15 minute şi apoi se clăteste din nou.O altă metodă e clătirea cu infuzie de ceai negru. În acest caz, putem folosi pliculeţele de ceai. După aplicarea infuziei, părul nu mai trebuie nici clătit şi nici spălat.

Vopsirea parului cu flori de musetel

 

Florile de musetel – pentru paru blond

Prepari un ceai de musetel din doua linguri de planta la1l de apa. Dupa ce a dat un clocot, iei vasul de pe foc , acopera-l si lasa-l sa stea 10-20 minute. Strecoara-l apoi foarte bine si clateste-ti parul dupa spalare.

Vopsirea parului cu bulb de ceapa

Bulbul de ceapa – pentru parul carunt, care a fost blond sau saten.

Fierbe un bulb de ceapa cu tot cu foile de la suprafat,. intr-un litru de apa, timp de 15 minute. Clateste parul cu decoctul cald. Este si un bun tonifiant pentru par.

Vopsirea parului cu hena

Hena – pentru parul in nuante roscate

Exista mai multe soiuri de hena, iar nuantele obtinute difera. Pune planta uscata si maruntita intr-un castron, toarna apa si amesteca pana obti un terci. Acesta se aplica dupa spalare, de la radacina si pana la varfuri. Dupa aplicare, strange parul si acopea-ti capul cu o folie de plastic, peste care infasoara un prosop cald. Tine o ora sau chiar o noapte, in functie de nuanta dorita.

Antielectricitate statica

Parul fin se electrizeaza in special atunci cand este frig sau cand aerul este uscat. Sampoanele pentru volum au misiunea da a “gonfla” radacinile si a conferi flexibilitatea parului, acest tip de sampon nu face decat sa electrizeze firele. Opteaza pentru un pieptene si o perie din materiale naturale sau din ceramica.
Iata un pont pentru situatiile de urgenta: pune un bob de crema hidratanta pe maini si trece-ti degetele usor prin par. Acest truc este interzis persoanelor care au parul gras.

Varfurile

La urma urmei, ele arata cat de mare atentie acorzi ingrijiri podoabei capilare. Varfurile despicate sunt cosmarul oricarei femei . Pieptanati-va cu un pieptene cu dintii rari pornind de la varfuri si avasand treptat spre radacini. Daca vei proceda invers nu vei face decat sa creezi “imbarligaturi”. E de preferat sa folosesti un piptene din rasina aluneca usor.
Putem sa avem un par de nota10 fara mainile dibace ale unui hairstilist in fiecare dimineata.
Sunt mici trucuri care pot sa puna bazele unei coafuri reusite si sa mentineti un par sanatos.



Voi ati incercat vreo una din aceste metode ?Daca nu ati fi tentate sa incercati sau sunteti adeptele vopsele clasice din magazin.?





Etichete: