Superstitii de Anul Nou!

 Cum mai sunt 2 zile pana la Revelionl mult asteptat,clipa in care vom trece intr-un nou an,sper eu mai bun...vreau sa impartasesc cu voi cateva din superstitiile care le stiam demult si care le-a aflat de curand.

In intreaga lume exista superstitii si obiceiuri legate de Anul Nou, sud-americanii poarta o anumita culoare pentru a avea noroc in dragoste sau bani, in timp ce ruşii obişnuiesc să bea şampanie la miezul nopţii şi, după ora 12, să deschidă uşile şi ferestrele pentru ca noul an să intre în casă.

 

  1. Este interzis sa plangi in ziua dinaintea Noului An!
  2. Trebuie sa astepti Anul Nou cu voie buna, in galagie, muzica vesela, bucurie, agitatie si nu in liniste!
  3. In Ajunul Anului Nou este recomandat sa mananci un mar. Se spune ca tot anul vei fi sanatos!
  4. E foarte bine ca in noaptea de Anul Nou sa ai peste in meniu. Aduce prosperitate!
  5. Se doreste evitarea consumului de carne de pasare de Revelion pentru ca aceasta ar avea efectul opus carnii de peste.
  6. In noaptea de Anul Nou se lasa usile larg deschise, se primesc oaspeti cu voie buna, nu se incuie usile, nu se evita primirea celor ce vin in vizita, daca stai la casa cu atat mai mult tine usile deschise pentru ca bucuria sa rasune pana in strada!
  7. Trebuie sa porti ceva rosu, cat de mic, in aceasta noapte, fie si o panglica la mana.
  8. Nu uita sa iti pui o dorinta la miezul noptii. Ai timp sa te gandesti exact la cea mai importanta pentru ca trebuie spusa repede, in secunda perfecta de la miezul noptii! Nu mai tarziu.
  9. E foarte bine sa ai bani in buzunare la trecerea in Anul Nou pentru ca se spune ca asa cum iti sunt buzunarele atunci, asa iti vor fi tot anul!
  10. Nu trebuie sa arunci nimic din casa – nici macar gunoiul – din 31 dimineata pan pe 1 dimineata!
Nu uita sa lasi deoparte gandurile rele si sa treci in noul an numai cu energie buna, sperante mari si credinta implinirii lor.
Stiai aceste superstitii?Urmezi vreo una ?Crezi in ele ?




Etichete: