DIY-10 idei de cadouri

Sarbatorile se apropie cu pazi repezi ..bine Mos Nicolae a si venit ...urmeaza Mos Craciun...dar dat fiind ca suntem in luna cadourilor ,nu e nevoie sa ai un motiv anume sa daruiesti.Daca o faci din suflet ,o poti face in orice zi si cu siguranta ii vei insenina ziua cuiva .
Dar ce ai zice dacat tot faci un cadou , sa fie si unul original , nu foarte scump si tot odata facut de tine ?Iti surade ideea?
Atunci priveste aici si zi-mi ce ti-ar place sa daruiesti sau de ce nu , sa primesti .

 

 Nimic nu se compara cu un cadou personalizat. Reutilizeaza borcanele pe care le ai si foloseste-le pentru a crea un cadou inedit, care va fi, cu siguranta, apreciat. In cazul in care iti place sa gatesti, ofera cadou un borcan cu dulceata facuta de tine. Realizeaza o eticheta personalizata, in spiritul Craciunului, pe care sa o lipesti de borcan si acopera capacul acestuia cu hartie sau material textil cu un imprimeu vesel, pe care sa il legi cu sfoara sau cu o panglica.


 Daca doresti sa faci un cadou de inspiratie traditionala, dar caruia sa ii conferi o nota moderna, atunci realizeaza un gherghef. Prinde o bucata de panza de acesta si coase urarea pe care doresti sa o transmiti. Poti, de asemenea, sa te folosesti de materialele pe care le ai in locuinta, pentru a realiza diferite colaje sau poti desena cu vopsele sau markere pentru materiale textile ceva semnificativ pentru persoana careia urmeaza sa ii oferi acest cadou. Confera-i gherghefului un aspect festiv, adaugandu-i o funda colorata.

 Daca iti place sa cosi, atunci iti recomandam sa oferi cadou o perna decorativa. Usor de realizat, aceasta va fi atat un cadou placut, cat si unul util. Deseneaza pe un carton forma dorita, suprapune-o peste un material textil si decupeaza-i conturul. Coase, apoi, cu ata colorata bucata de material de fata de perna si foloseste paiete si nasturi in culori vesele, pentru ca perna sa capete un aspect de sarbatoare.


 
 Fiind Craciunul, o sugestie de cadou, pe care il poti oferi celor dragi, este ghirlanda/coronita. Aceasta poate fi folosita la masa de Craciun, ca aranjament central, sau poate fi agatata de usa ori pe un perete. Daca doresti ca ghirlanda ta sa aiba un aspect deosebit, renunta la ghirlanda traditionala din crengute de brad si inlocuieste-o cu una inedita, din materiale neconventionale. Astfel, poti realiza ghirlanda din material textil, din ciucuri, globuri, hartie (apeland la tehnica origami), din flori din material textil, gheme, papiote, paste sau nasturi. Cadrul il poti face din sarma sau din crengute uscate.

 


 Daca nu mai ai inspiratie si nu stii ce cadouri sa oferi, ghivecele cu mirodenii sunt intotdeauna o solutie perfecta. Locuinta va capata un parfum placut, iar cei dragi vor avea propria gradina in interior, putand folosi mirodenii proaspete oricand au nevoie. Pentru un aspect cat mai deosebit, amplaseaza mirodeniile in ceainice sau in galetuse metalice sau decoreaza-le ghivecele cu sfoara, ata colorata, nasturi sau paiete.  

 

 Pentru urmatoarea propunere pe care ti-o fac ai nevoie de cutii metalice de conserve si de o bormasina sau un ciocan si un cui. Realizeaza suporturi pentru lumanari, perfecte pentru a crea o lumina ambientala, atat pentru interior, cat si pentru exterior. Curata bine cutiile, umple-le cu apa si amplaseaza-l in congelator, pe timpul noptii (acest lucru ajuta la mentinerea formei cutiei, pe parcursul urmatorilor pasi). Dupa ce apa a inghetat, scoate conservele si gaureste-le cu un cui si un ciocan, pentru a putea prinde sarma, ce va tine locul manerului. Cu un creion, deseneaza modelul pe care il doresti, urmand apoi sa dai gauri pe conturul acestuia. Odata ce apa s-a topit, vopseste noile suporturi de lumanari in culoarea dorita si nu uita sa amplasezi in interior lumanarile.

 

 Transforma canile simple si anoste, din portelan, intr-un cadou adecvat pentru iubitorii de cafea sau ceai, pe care ii ai pe lista ta de Craciun. Acestia vor aprecia, cu siguranta, cadoul tau si se vor putea bucura de el pe tot parcursul anului. Deseneaza cu un marker permanent, pentru portelan, modelul dorit - daca ai gresit, sterge cu acetona - si lasa sa se usuce. Dupa ce ai terminat, introdu la cuptor, la 160 de grade, cana, pentru aproximativ o ora si jumatate, pentru ca vopseaua sa se fixeze.


 
 In cazul in care ai acasa o rama pe care nu o mai utilizezi, foloseste-o pentru a transforma o zona anosta intr-una originala. Vopseste cu un spray rama in culoarea dorita si decoreaza-i marginile cu obiecte la indemana: crengi, flori uscate, fluturi din hartie, nasturi, funde. Bate cateva cuie in marginile ramei si agata de acestea niste sfoara, de care se pot prinde cu clesti fotografii sau diferite biletele.


 

 O alta idee de cadouri, pe care o poti realiza acasa, sunt literele tridimensionale. Perfecte pentru a umple spatiile goale sau pentru a conferi personalitate unei incaperi, literele sunt ideale pentru a le face cadou. Literele se gasesc in majoritatea magazinelor de bricolaj, dar le poti realiza si tu din polistiren sau carton. Vopseste-le sau decoreaza-le cu sclipici ori paiete.

 


 De Craciun, ce cadou poate fi mai potrivit decat un bradut?  Prietenilor tai care locuiesc la casa le poti oferi un asemenea cadou. Decoreaza bradul cu accesorii realizate de tine si nu uita de ghiveci: il poti imbraca in hartie sau il poti picta.



Ei bine te-am convins ?Vei face anul acesta un cadou Hand made ? Care ti-a placut mai mult din cele prezentate ?






.






Etichete: