Stiati ca ...?






 … într-un taxi , de pildă , un client nu se așează lângă șofer decât dacă dorește să vadă orașul?

 …bărbatul care însoțeste o doamnă nu se va așeza lângă șofer , ci în spate , lângă ea?


Sângele transportă oxigenul şi nutrienţii spre toate celulele corpului, jucând un rol esenţial în sistemul de apărare al organismului.
Dată fiind importanţa sa majoră, oamenii de ştiinţă fac eforturi susţinute pentru crearea unor formule care ar putea să înlocuiască sângele natural. Cercetătorii britanici de la Universitatea Sheffield au obţinut o formulă de sânge din plastic.
Acesta este creat din molecule de plastic, ce conţin atomi de fier care, asemenea hemoglobinei, asimilează oxigenul din plămâni şi îl transportă în tot corpul. Mai mult, criza de sânge din spitale ar putea fi depăşită cu ajutorul sângelui obţinut din celulele stem provenite de la embrionii umani rămaşi de la fertilizările in vitro.
La nou-născut, celulele sanguine se formează la nivelul maduvei spinării. Pe parcursul vieţii, majoritatea acestor celule iau naştere la nivelul măduvei osoase, ţesut aflat în interiorul unor oase (stern, vertebre, coaste, pelvis). După ce se dezvolta din celulele stem din măduvă, celulele trec în circuitul sanguin.


 YouTube…a fost infiintat in februarie 2005? Fondatorii sunt trei angajati PayPal : Steve Chen, Chad Hurley si Jawed Karim.

…a fost cumparat de Google in octombrie 2006? Compania a fost cumparata pentru suma de 1,65 milioane $.

 …În noiembrie 2008 YouTube a incheiat o intelegere cu MGMLionsgate si CBS ce permite companiilor sa incarce filme intregi si show-uri pe site, plus alte reclame?
…YouTube e interzis in China?

…Marocul a taiat accesul la YT in 2008?


 …posta de pe meleagurile noastre a fost pentru prima data amintita in Evul Mediu? A fost înfiintată pentru a transmite poruncile domnului in teritoriul stapanit. “Postasii” de atunci foloseau caii, pe care locuitorii satelor si oraselor tranzitate erau obligati sa-i puna la dispozitie.

…serviciile postale romane sunt atestate pentru prima data in “Hrisovul” dat de domnitorul Mircea cel Batrân, în anul 1399, la Giurgiu? Prin acesta, localitatile trebuiau sa asigure curierilor domnesti mijloace de transport, cai si carute pe doua roti, numite olace. La inceputul ei, posta cuprindea mai ales serviciul de transport al calatorilor si al corespondentei oficiale a domnilor si marilor dregatori.

…posta moderna s-a nascut in 1864, cand domnitorul Alexandru Ioan Cuza a unit serviciul postal cu cel telegrafic? In 1893 acestora li s-a adaugat si serviciul telefonic, luand nastere simbolul PTT.


…cel mai inalt pod din lume se gaseste in Mexic?


Podul masoara 403 m in inaltime, iar lungimea este de 1,1 km. Podul traverseaza un defileu adanc din muntii Sierra Madre Occidental situati in nordul tarii si scurteaza cu sase ore durata drumului intre orasul Maztlan de pe coasta Pacificului si Durango, in interiorul tarii.


 ...cel mai ingenios pod din Lume va lega Hong Kong de China?

 …cel mai lung pod din lume are 42,5 km?

 …cel mai aglomerat pod din lume este podul Howrah, ce a fost construit peste raul Hooghly din Calcutta, India?

 ...spaniola este vorbita de peste 500 de milioane de oameni la nivel global? Peste 400 de milioane sunt vorbitori nativi, adica au spaniola ca limba natala.

 prima chimista din istorie este considerata a fi o femeie care se indeletnicea cu fabricarea parfumurilor? Tapputi, asa cum se numea femeia, apare mentionata intr-o scriere cuneiforma din atribuita mileniului 2 inainte de Hristos din zona Mesopotamiei.
...substantele mirositoare din componenta unui parfum nu au numai origine vegetala ci si animala? De exemplu, o substanta inflamabila de culoare inchisa secretata de sistemul digestiv al Casalotului (o anumita specie de balena; Sperm Whale in engleza) sta la baza producerii ambrei. Alte arome se obtin si din castori sau albine, in timp ce moscul (in original musk, care inseamna testicul in limba sanscrita) se obtine din secretia unei glande situate in regiunea anala la masculii speciei de caprioare cu acelasi nume.


 ...apa de colonie, cel mai frecvent produs din gama parfumurilor cumparat pe scara larga, are cea mai mica concentratie de parfum? Majoritatea produselor de acest fel au o concentratie de parfum de doar 5%. Spre comparatie, apa de toaleta are o concentratie medie de 10%, apa de parfum una de 15% in timp ce cea mai mare conentratie o intalnim in extractul de parfum: 20% in general dar poate ajunge si pana la 40% in cazul produselor exclusiviste. Aftershave-urile au o concentratie medie de 3%.



Va placut postarea ?Ce curiozitati interesante mai stiti si voi ?

Exceptional clothing you will find here tall women clothing, women s clothing stores online, travel clothes for women.

Etichete: