Ce tip de perie ti se potriveste ?

Unul dintre secretele unei coafuri perfecte este reprezentat de instrumentele de styling pe care le folosesti. Si nu este vorba doar de uscatorul de par, ondulator sau placa, ci si de instrumentele de baza, precum perii sau piepteni. Iata care sunt cele mai potrivite perii pentru tipul tau de par.
1. Tip de par: Lung si drept Peria perfecta: Lata, tip paleta
Acest tip de perie este perfect pentru a netezi parul drept. Ii asigura un look perfect finisat, fara fire rebele. Aminteste-ti sa iti perii parul doar in momentul in care s-a uscat, pentru a nu rupe firele de par.

 2. Tip de par: Scurt Peria perfecta: Circulara, mica
Daca folosesti acest tip de perie in combinatie cu putina spuma pentru fixare in momentul in care iti usuci parul, vei obtine o coafura cu volum natural si cu o textura perfecta.
3. Tip de par: Usor ondulat Pieptan perfect: Cu dintii rari
Parul ondulat are tendinta sa se incalceasca, ceea ce creaza adesea probleme femeilor care au astfel de suvite. Foloseste un pieptene cu dintii rari imediat dupa ce iesi din dus pentru a indrepta suvitele si pentru a le separa. Incepe prin a pieptana parul de la varfuri si urca spre radacini, pe masura ce reusesti sa il descalcesti.
 
    4. Tip de par: Subtire
Peria perfecta: Circulara si cu peri foarte moi, din nylon
Cea mai buna alegere pentru tine este peria cu tepi moi, din nylon. Actiunea acestora este mai blanda cu firul de par fata de cea a perilor naturali, care pot sa rupa firul de par foarte subtire. In plus, periile cu fire din nylon au de obicei un numar mai ridicat de peri, ceea ce duce la o distribuire uniforma a uleiurilor naturale ale scalpului pe lungimea parului, mentinandu-le o stare de sanatate mai buna.
Totusi, nu considera ca orice perie cu fire din nylon este buna pentru tine. De cele mai multe ori, perii din nylon sunt mai tari decat cei naturali, asa ca trebuie sa cauti perii speciale, cu fire diferite, foarte moi, care sa nu iti agreseze parul.  
5. Tip de par: Cret
Peria perfecta: Ingusta, tip paleta
 
O perie tip paleta, cu dimensiuni mai inguste permite o descalcire mult mai facila a parului. Periaza-ti parul atunci cand este umed incepand de la varfuri, incet, pana cand ajungi sa poti peria fiecare suvita dintr-o miscare, de la radacina. Nu uita sa folosesti fie un balsam obisnuit, atunci cand iti clatesti parul, fie un balsam de tip leave-in sau un ser special pentru parul cret, pentru ca descalcirea parului sa mearga mai usor.
6. Tip de par: Des Peria perfecta: Pentru stilizare, cu orificii
O perie pentru stilizare, cu orificii este cea care iti va face parul sa arate perfect. Acest tip de perii sunt create special pentru a stiliza, a netezi si pentru a da forma parului des. Orificiile permit aerului cald sa patrunda si ajuta astfel parul sa se usuce mai repede - asadar, daca folosesti peria in timp ce iti usuci parul cu foehnul, intervalul de timp necesar uscarii va fi mai scazut.
 
    7. Tip de par: Foarte carliontat
Pieptan perfect: Dublu, cu dinti lati
Regula numarul 1: Evita sa iti piepteni parul foarte cret atunci cand este ud. Probabil ca intr-adevar, atunci procedeul pare a fi cel mai simplu, insa nu faci decat sa rupi firele si sa faci parul sa se electrizeze. Oricat de surprinzator ar fi, cele mai potrivite instrumente sunt, de fapt, degetele tale, insa de ulte ori parul atat de cret este si foarte rebel si nu se aranjeaza astfel.
Un pieptan dublu, cu dinti lati, este perfect atat pentru a descurca suvitele, cat si pentru a evita ruperea acestora. Foloseste un ser pentru par cret sau unul pentru varfuri si piaptana-ti parul cu rabdare, fara a trage de el in exces.
 
Pe langa importanta formelor periilor, exista si cateva lucruri pe care trebuie sa le stii despre perii acestora pentru a fi sigura ca iti alegi modelul care sa ti se potriveasca cel mai bine. Peria cu peri naturali, de mistret
Acest gen de perie este ideal pentru majoritatea tipurilor de par, deoarece ajuta la netezirea cuticulelor de pe firul de par, rezultatul fiind un par sanatos si stralucitor. Deoarece firele de mistret sunt destul de moi, producatorii le amesteca, de obicei, cu cateva fire de nylon, pentru ca atunci cand te piepteni, firele sa nu se incline, facand periajul imposibil.
Perii cu fire din nylon
In aceasta categorie intra toate tipurile de perii ai caror tepi sunt din plastic, nylon, cauciuc sau alte materiale asemanatoare. Din acelasi motiv, perii din nylon sunt si foarte diferiti. Poti gasi o perie cu peri foarte moi si flexibili sau una cu peri aspri si duri. In acelasi timp, periile cu nylon ofera un control diferit, in functie de cat de desi sunt tepii si cat de flexibil este materialul. Ca regula generala, cu cat sunt mai duri perii si cu cat este mai mare numarul acestora, cu atat devine mai usor sa iti controlezi parul.
 
Peria cu fire amestecate
Daca, in cazul periilor cu fire de mistret, cantitatea de fire de nylon este minima, doar pentru a oferi suport, in cazul periilor mixte, cantitatile de peri naturali si sintetici variaza. In functie de procentul de fire sintetice versus peri naturali, aceste perii pot fi mai dure sau mai blande, insa de cele mai multe ori, sunt indeajuns de moi pentru a se potrivi aproape oricarui tip de par.
Peria cu fire metalice
Stai departe de aceste perii, indiferent de cat de moi ti s-ar parea ca sunt firele si chiar daca au la capat un capacel din plastic. Perii metalici sunt mult prea inflexibili pentru parul tau si nu sunt recomandati decat in cazul perucilor sau al anumitor tipuri de extensii.
Peria din lemn
 
Periile cu tepi din lemn ofera combinatia perfecta intre periaj si pieptanare, oferindu-ti in acelasi timp si un masaj al scalpului. Sunt potrivite pentru majoritatea tipurilor de par, reusind sa faciliteze descalcirea parului si sa il netezeasca in acelasi timp.
Periile cu design inovativ
Pe langa formele si materialele clasice, expertii incearca mereu sa descopere noi variante de produse care sa se muleze pe nevoile femeilor. Un astfel de exemplu de perie, care a inceput sa faca deja furori atat in afara tarii cat si in Romania, este peria Tangle Teezer, special creata pentru a descalci orice tip de par. Aceasta perie are o forma concava si o serie de peri speciali, distribuiti intr-un mod inedit ce faciliteaza descurcarea parului, indiferent daca este ud sau uscat, fara a rupe firele si fara a aplica tensiune asupra suvitelor. Periajul si descurcarea parului dureaza astfel mult mai putin, iar starea de sanatate a parului se va imbunatati vizibil dupa cateva folosiri. Daca iti doresti sa testezi o astfel de perie, o poti achizitiona din magazinele online din Romania.
   
Indiferent de tipul de par, poti experimenta cu diverse tipuri de perii sau piepteni pana descoperi varianta cea mai potrivita. Pe langa tipurile de fire sau formele diverse, preferintele tale reprezinta si ele un factor important in alegerea celei mai bune perii. Totusi, desi ai putea considera ca importanta unei perii nu este una majora, incearca sa nu optezi pentru cele mai ieftine produse. Risti, astfel, sa te trezesti cu zgarieturi pe scalp, fire rupte in exces, fire rele si un par imposibil de coafat. O perie de calitate este o investitie buna, nu doar pentru ca durata de viata a produsului este mai indelungata, ci si pentru ca, in timp, rezultatele sunt vizibile: parul va fi sanatos, usor de coafat si va arata impecabil.

Tu ce fel de perie folosesti






Etichete: