Tratamente naturiste impotriva caderii parului

Seboreea (excesul de sebum la nivelul foliculilor pilosi), matreata, stresul, deficitele de vitamine, emotii puternice,spalatul prea des cu sampoane alkaline , vopsirile repetate sunt cateva din cele mai comune cauze de cadere a parului.
Caderea parului se intalneste si in sarcina, convalescent sau tratamentul cu anticonceptionale

1. Nasturel 

Nasturelul sau nasturasul este o planta care se foloseste in stare cruda, verde, impotriva caderii parului.Se realizeaza un suc din planta intreaga, proaspata, ce se va folosi pentru frictionarea pielii capului.

 2 Propolis

 Alifie de propolis 30% se foloseste pentru stimularea cresterii podoabei capilare. Se fac zilnic masaje ale pielii capului cu alifie de propolis sau tinctura de propolis.

 3 Ulei de masline/ricin

 

 Uleiurile de masline/ricin sunt ideale pentru masajul pielii capului in vederea impiedicarii caderii parului si pentru regenerarea lui.
Dupa masajul scalpului cu ulei de masline/ricin, se lasa cateva ore sa actioneze asupra pielii, acoperind capul cu un prosop si apoi se spala parul.

4 Tinctura de ardei iute


 Tinctura de ardei iute stopeaza caderea parului, prin frictiuni energice la radacina parului cel putin o data pe saptamana.

5 Coada soricelului

Ceaiul de coada-soricelului are proprietati antiinflamatorii si epitelizante. Decoctul preparat din 50g planta la 1l apa se foloseste extern, aplicat pe pielea capului sau pentru clatire.

6 Brusture

 Decoctul de brusture este eficient impotriva excesului de sebum si ajuta la stoparea caderii parului.
 Se foloseste extern, decoct din 30 g brusture la 1l apa, pentru clatirea parului.
 Deasemenea, se poate masa pielea capului cu tinctura de brusture, atat pentru stoparea caderii parului cat si impotriva matretii.

7 Hamei

Tinctura de hamei se administreaza intern, 20 pic de 3/zi, avand si efecte antimicrobiene.

8 Urzica

Ceaiul de urzica preparat din 30 g frunze de urzica la jumatate de litru de apa si lasat 30 minute pentru infuzie, se poate folosi la clatirea parului, avand efect de intarire a radacinii parului.

9 Frunze de nuc si mesteacan

 Un tratament eficient pentru intarirea radacinii parului este si clatirea cu decoct din frunze de nuc si mesteacan.

10 Regim igieno-dietetic

 Regimul dietetic natural si echilibrat, care sa contina atat proteine, cat si glucide si lipide este ideal pentru sanatatea parului. Nu trebuie sa lipseasca din dieta pentru un par frumos, fructele si legumele, precum si nucile sau migdalele.Complexul de vitamine B este foarte important pentru a avea un par sanatos.Se pot prepara sucuri “destinate” podoabei capilare, care sa fie consumate cel putin o data pe sapatamana, sau o zi pe luna sa se consume doar un astfel de suc.

Suc de:









Voi   cum aveti grija de parul vostru ?Folositi produse naturiste sau sampoane  si tratamente din comert ?

Etichete: