marți, 18 septembrie 2012

Baclava cu visine


Baclava cu visine



 Ingrediente:
un pachet foi placinta
3 oua
250 gr zahar
250 gr iaurt
250 ml margarina lichida
1 pachet praf de copt
1 pachet zahar vanilat
400-500 gr visine(proaspete sau congelate)

Pentru sirop:
1 cani zahar
2 cani apa
fasii de coaja de lamaie


Mod de preparare:
Asezati jumatate din foile de placinta pe rand si ungeti-le pe fiecare cu amestecul pregatit din oua zahar,iaurt,praf de copt si vanilie.Puneti visinele curatate de samburi dupa care continuati cu celelalte foi procedand exact la fel.
Taiati baclavaua in forma de roburi si coaceti-o in cuptor,la temperatura de 200 grade timp de 25-30 minute.
Dupa ce se raceste insiropati-o cu siropul fierbinte pregatit din apa si zahar si fasii de lamaie.
Siropul puteti sa-l faceti dupa gustul vostru.
Reteta luata de la foile de placinta
Share:

Un comentariu:

  1. o sa incerc si eu :) mi-se pare interesanta baclavaua...are un gust dulce acrisor :) exact cum imi place mie ;)

    RăspundețiȘtergere