Prajitura cu Caise

Prajitura cu Caise


Ingrediente:
Caise
600 g (20 buc)
Oua 10 buc
Faina alba calitate superioara 10 linguri
Zahar 12 linguri
Ulei 5 linguri
Coaja de portocala si lamaie rasa 1 lingura
Esenta de vanilie 1 lingura
Sare 3 g
Mod de preparare  :Spalam caisele, le taiem pe jumatate si le scoatem samburii.
 Separam cele 10 oua, albus de galbenus.
Galbenusurile le frecam cu sarea, uleiul, vanilia si coja rasa.
Pregatim zaharul si faina.
 Batem albusurile la mixer cam pe jumatate, dupa care punem zaharul si continuam sa mixam pana se fac spuma si se topeste zaharul.
 Peste albusuri punem galbenusurile, putin cate putin, amestecand cu grija prin rotire de jos in sus, cu o spatula.
 Urmeza faina pe care o incorporam tot la fel usor, treptat.
 Intr-o tava unsa bine cu ulei si tapetata cu faina, turnam compozitia obtinuta.
 Asezam caisele si introducem tava in cuptorul incins in prealabil, la foc moderat pentru 20- 30 de minute.
Faceti testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-a mai racit, se scoate, se taie si se pudreaza cu zahar.
           POFTA    BUNA!












Etichete: